De Acteurs

De acteurs van Het Acteursgenootschap hebben elkaar leren kennen toen zij werkzaam waren voor Pandemonia Science Theater. Bij dit theatergezelschap speelden zij oa de voorstelling Gewetenschap, een theater- en discussieprogramma over integriteit binnen het wetenschappelijk onderzoek. Dit is een nog steeds veelgevraagde voorstelling en wordt inmiddels ook in het Engels gespeeld: The ConScience App.

Loek van den Wijngaardacteur, scenarioschrijver
Loek is als acteur/theatermaker afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Daarna heeft hij bij diverse theatergezelschappen gespeeld. Hij is artistiek leider geweest bij Agatha Produkties in Amsterdam en heeft zich vanaf 1996 toegelegd op het maken, schrijven en spelen van Theater Op Maat-voorstellingen voor bedrijven, organisaties en instellingen. Verder is hij met enige regelmaat op televisie te zien in commercials en series en is zijn stem te horen als voice-over en in tekenfilms. 

 


Suzanne Spliethoff – actrice, zakelijk leider
Suzanne is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met de studie Biomedische Wetenschappen. Maar omdat ze haar creatieve ei hier niet kwijt kon, deed ze auditie voor een theaterschool en is inmiddels jaren werkzaam als freelance actrice, presentatrice en dagvoorzitter. Haar fascinatie voor de wetenschap heeft altijd kunnen inzetten bij Pandemonia Science Theater, waar ze in vele theatervoorstellingen heeft gespeeld. Daarnaast is ze regelmatig in films, series en commercials te zien.
Verder presenteert ze al 6 jaar lang een wekelijks kinderprogramma in het AMC, is ze verslaggever bij RTL4 en IJburgTV en presenteert ze vele bedrijfsvideo’s, webinars en evenementen.


Elske Rollemaactrice, scenarioschrijver
Elske is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te ’s Hertogenbosch. Ze stond tijdens de opleiding met haar voorstellingen in de halve finale van zowel Camaretten als het Amsterdams Kleinkunstfestival.
Elske is een veelzijdige actrice, zangeres en theatermaakster. Zo speelt ze in het theater en korte films, is ze werkzaam als trainingsactrice en schrijft ze theatervoorstellingen en sketches op maat. Ook werkte ze jarenlang bij Pandemonia Science Theater, waar ze in vele producties speelde. Momenteel is ze aan het touren met haar muziektheatervoorstelling ‘Om Alles’ over de theaterdiva Fien de la Mar, waar ze ook een film over aan het maken is. Daarnaast werkt ze mee aan programma’s voor IJburgTV .