The Members

De acteurs van Het Acteursgenootschap hebben elkaar leren kennen toen zij werkzaam waren voor Pandemonia Science Theater. Bij dit theatergezelschap speelden zij oa de voorstelling Gewetenschap, een theater- en discussieprogramma over integriteit binnen het wetenschappelijk onderzoek. Dit is een nog steeds veelgevraagde voorstelling en wordt inmiddels ook in het Engels gespeeld: The ConScience App.


Suzanne Spliethoff – managing director, actress
Suzanne is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam met de studie Biomedische Wetenschappen. Maar omdat ze haar creatieve ei hier niet kwijt kon, deed ze auditie voor een theaterschool en is inmiddels jaren werkzaam als freelance actrice, presentatrice en dagvoorzitter. Haar fascinatie voor de wetenschap heeft altijd kunnen inzetten bij Pandemonia Science Theater, waar ze in vele theatervoorstellingen heeft gespeeld. Daarnaast is ze regelmatig in films, series en commercials te zien. Verder presenteert ze al 8 jaar lang een wekelijks kinderprogramma in het AMC, is ze verslaggever bij RTL4 en IJburgTV en presenteert ze vele bedrijfsvideo’s, webinars en evenementen.

Loek van den Wijngaardactor, writer
Loek is als acteur/theatermaker afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Daarna heeft hij bij diverse theatergezelschappen gespeeld. Hij is artistiek leider geweest bij Agatha Produkties in Amsterdam en heeft zich vanaf 1996 toegelegd op het maken, schrijven en spelen van Theater Op Maat-voorstellingen voor bedrijven, organisaties en instellingen. Ook geeft hij presentatietraining bij universiteiten. Verder is hij met enige regelmaat te zien in commercials en tv-series en is zijn stem te horen als voice-over en in tekenfilms.

Elske Rollemaactress, writer
Elske is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie te ’s Hertogenbosch. Ze stond met haar voorstellingen in de halve finale van zowel Camaretten als het Amsterdams Kleinkunstfestival. Elske is een veelzijdige actrice, zangeres en theatermaakster. Zo speelt ze in het theater en korte films, is ze werkzaam als trainingsactrice en schrijft ze voorstellingen en sketches op maat. Ook speelde ze jarenlang bij Pandemonia Science Theater. Momenteel is ze aan het touren met haar muziektheatervoorstelling ‘Om Alles’ over de theaterdiva Fien de la Mar, waar ze ook een film over heeft gemaakt. Daarnaast werkt ze mee aan programma’s voor IJburgTV .

Tony Maples, freelance writer and director
Tony Maples has a degree in English from Cambridge University. He worked as an actor in the UK with, among others, the Lindsay Kemp Company and Ken Campbell. He moved to the Netherlands in 1980 and in 1984 co-founded Pandemonia Science Theatre. He has worked as a presentation coach in many Dutch universities, and as English-language editor of NWO grant applications. He is currently a freelance writer and theatre director. For Het Acteursgenootschap he wrote and directed several plays, including ‘#MeTooAcademia: The Learning Curve’ and ‘The ConScience App’.